kate_76 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 przepis mam od kolezanki zapewniam ze jest wyprobowane ,sama robilam je juz kilka razy 35 dkg maki 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 1 lyzeczka proszku 2 lyzeczki kakao 1 cale jajko+jedno zoltko zagniesc ciasto i podzielic na dwie czesci,jedna wlozyc do zamrazalnika ,a druga rozwalkowac na blache i odstawic na chwile . 7 bialek 25 dkg wiorek kokosowych 20 dkg cukru ubic bialka ,pod koniec ubijania dodac cukier potem wiorka .To wylac na czekajace ciasto na to zetrzec na grubej tarce pozostale w zamrazalniku ciasto ,upiec. KREM: 2 budynie waniliowe ugotowac w 3 szklankach mleka po ostygnieciu utrzec z kostka margaryny ,wylozyc na placek ,oblac polewa SMACZNEGO Cytuj
baśka96 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witaj Kate,Twoje ciasto właśnie zrobiłam i musze przyznać że nam bardzo smakuje :wink: Bardzo fajny smak ma samo ciasto kakaowe, i jest niezwykle kruche.Całe ciasto prezentuje się bardzo ładnie , tylko zapomniałam o polewie czekoladowej i zamiast niej na wierzch zrumieniłam trzy łyżki wiórków kokosowych.Wyszło super.Dzięki za przepis i pozdrawiam. :wink: Niezdecydowanym gorąco polecam bo naprawdę warto ! Przepis oceniam na 5. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi