Skocz do zawartości

baśka96

Aktywni Smakowicze
  • Liczba zawartości

    271
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

3 Neutralny

O baśka96

  • Tytuł
    Przyjaciel Smacznego

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    lubuskie
  1. Witaj Kruszon Puszkę zamkniętą wstaw do garnka z wodą i gotuj 2,3 godziny, następnie ostudż/możesz to przyspieszyc przez włożenie puszki do zimnej wody/.Nie otwieraj gorącej puszki, grozi to poparzeniem.
  2. Dzięki Jagodko za miłe słowa, mam nadzieję że sernik smakował,.Pozdrawiam
  3. Pulchniaczku 25, najpierw uważnie przeczytaj przepis i jeżeli jesteś cukiernikiem, i masz więcej " wyobrażni " to z zawodowej ciekawości wypróbuj go, a dopiero póżniej napisz swoją opinię.Jeżeli czytałaś posty w tym temacie, to pewnie zauważyłaś że kilka osób, w tym Dorota przepis wypróbowały. Chyba nie jest to taki zły przepis skoro Dorota umieściła go na stronie głównej Smacznego. Iwona ,dziękuję za wsparcie.
  4. Witaj Olga, bardzo się cieszę że sernik Ci się udał,pozdrawiam.
  5. baśka96

    Dziwak

    Ja dałam płynną/łaciatą 18/ bo tylko taką miałam, ale myślę że kwaśna też może być.
  6. baśka96

    Dziwak

    Andy, a dzisiaj to już rozpływa sie w ustach, smaki się "przegryzły", po prostu poezja :(
  7. baśka96

    Dziwak

    Dziwaka z tego przepisu zrobiłam przedwczoraj, a wczoraj rozpoczęliśmy degustację.Ciasto jest bardzo dobre i wszystkim smakuje. Następnym razem zrobię jednak krem z 1 i 1/2 porcji bo na moją blaszkę było go troche mało.Dzięki za przepis, pozdrawiam
  8. Minia, myślę że tak bo po otwarciu słoika masz takie buraczki prawie jak świeżo ugotowane, wystarczy tylko zetrzeć na tarce , doprawić i zasmażyć.
  9. baśka96

    Surówka

    Nie czekałam aż dwa tygodnie tylko wczoraj wpakowałam surówkę do słoików, nie obyło się oczywiście bez podjadania :P W niedzielę do obiadu też wyciągnęłam z kamionki nieco surówki , tylko doprawiłam ją jeszcze świeżą cebulką, jabłuszkiem, odrobiną cukru i olejem. Obie 'wersje' smakują rodzinie, więc surówka zagości pewnie na stałe na naszej liście przetworów. Polecam , bo tę surówkę warto mieć zimą w swojej spiżarni.Dzięki za przepis, pozdrawiam.
  10. Wczoraj wypróbowałam paprykarz z makrelą wędzoną, dodałam łyżkę keczupu pikantnego i mieliśmy pyszną kolację.Polecam bo warto wypróbować, pyszny dodatek do chleba .Pozdrawiam :P
  11. Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam.
  12. Pamiętam smak tej potrawy z dzieciństwa.Pycha , muszę zrobić.Pozdrawiam.
  13. baśka96

    Surówka

    Muszę przyznać że surówka prezentuje się jak na razie bardzo kolorowo i apetycznie,/ dałam trzy kolory papryki/.Pozdrawiam
  14. baśka96

    Surówka

    Właśnie wstawiłam suróweczkę,za dwa tygonie dam znać co mi z tego wyszło :-D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.