
baśka96
Aktywni Smakowicze-
Postów
271 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
lubuskie
Osiągnięcia baśka96
-
Witaj Kruszon Puszkę zamkniętą wstaw do garnka z wodą i gotuj 2,3 godziny, następnie ostudż/możesz to przyspieszyc przez włożenie puszki do zimnej wody/.Nie otwieraj gorącej puszki, grozi to poparzeniem.
-
Dzięki Jagodko za miłe słowa, mam nadzieję że sernik smakował,.Pozdrawiam
-
Pulchniaczku 25, najpierw uważnie przeczytaj przepis i jeżeli jesteś cukiernikiem, i masz więcej " wyobrażni " to z zawodowej ciekawości wypróbuj go, a dopiero póżniej napisz swoją opinię.Jeżeli czytałaś posty w tym temacie, to pewnie zauważyłaś że kilka osób, w tym Dorota przepis wypróbowały. Chyba nie jest to taki zły przepis skoro Dorota umieściła go na stronie głównej Smacznego. Iwona ,dziękuję za wsparcie.
-
Witaj Olga, bardzo się cieszę że sernik Ci się udał,pozdrawiam.
-
Nie wiem jak Ela, ale ja pasteryzowałam.
-
Ja dałam płynną/łaciatą 18/ bo tylko taką miałam, ale myślę że kwaśna też może być.
-
Andy, a dzisiaj to już rozpływa sie w ustach, smaki się "przegryzły", po prostu poezja :(
-
Dziwaka z tego przepisu zrobiłam przedwczoraj, a wczoraj rozpoczęliśmy degustację.Ciasto jest bardzo dobre i wszystkim smakuje. Następnym razem zrobię jednak krem z 1 i 1/2 porcji bo na moją blaszkę było go troche mało.Dzięki za przepis, pozdrawiam
-
Minia, myślę że tak bo po otwarciu słoika masz takie buraczki prawie jak świeżo ugotowane, wystarczy tylko zetrzeć na tarce , doprawić i zasmażyć.
-
Nie czekałam aż dwa tygodnie tylko wczoraj wpakowałam surówkę do słoików, nie obyło się oczywiście bez podjadania :P W niedzielę do obiadu też wyciągnęłam z kamionki nieco surówki , tylko doprawiłam ją jeszcze świeżą cebulką, jabłuszkiem, odrobiną cukru i olejem. Obie 'wersje' smakują rodzinie, więc surówka zagości pewnie na stałe na naszej liście przetworów. Polecam , bo tę surówkę warto mieć zimą w swojej spiżarni.Dzięki za przepis, pozdrawiam.
-
Wczoraj wypróbowałam paprykarz z makrelą wędzoną, dodałam łyżkę keczupu pikantnego i mieliśmy pyszną kolację.Polecam bo warto wypróbować, pyszny dodatek do chleba .Pozdrawiam :P
-
Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam.
-
Pamiętam smak tej potrawy z dzieciństwa.Pycha , muszę zrobić.Pozdrawiam.
-
Muszę przyznać że surówka prezentuje się jak na razie bardzo kolorowo i apetycznie,/ dałam trzy kolory papryki/.Pozdrawiam
-
Właśnie wstawiłam suróweczkę,za dwa tygonie dam znać co mi z tego wyszło :-D