Skocz do zawartości

Resz Kokosowy


kate_76

Rekomendowane odpowiedzi

przepis mam od kolezanki zapewniam ze jest wyprobowane ,sama robilam je juz kilka razy 35 dkg maki 15 dkg cukru 20 dkg margaryny 1 lyzeczka proszku 2 lyzeczki kakao 1 cale jajko+jedno zoltko zagniesc ciasto i podzielic na dwie czesci,jedna wlozyc do zamrazalnika ,a druga rozwalkowac na blache i odstawic na chwile . 7 bialek 25 dkg wiorek kokosowych 20 dkg cukru ubic bialka ,pod koniec ubijania dodac cukier potem wiorka .To wylac na czekajace ciasto na to zetrzec na grubej tarce pozostale w zamrazalniku ciasto ,upiec. KREM: 2 budynie waniliowe ugotowac w 3 szklankach mleka po ostygnieciu utrzec z kostka margaryny ,wylozyc na placek ,oblac polewa SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj Kate,Twoje ciasto właśnie zrobiłam i musze przyznać że nam bardzo smakuje :wink: Bardzo fajny smak ma samo ciasto kakaowe, i jest niezwykle kruche.Całe ciasto prezentuje się bardzo ładnie , tylko zapomniałam o polewie czekoladowej i zamiast niej na wierzch zrumieniłam trzy łyżki wiórków kokosowych.Wyszło super.Dzięki za przepis i pozdrawiam. :wink: Niezdecydowanym gorąco polecam bo naprawdę warto ! Przepis oceniam na 5.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.