Skocz do zawartości

Potrawka


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI około 40 dag mięsa wieprzowego 30 dag pieczarek duża cebula mała papryka czerwona lub jeżeli jej nie ma to kilka kawałków konserwowej puszka kukurydzy łyżka mąki,olej,przyprawy Mięso pokroić w wąskie paski,podsmażyć,dodać pokrojoną cebulę i pokrojone ,obgotowane pieczarki.Podlać wodą i dusić do miękości mięsa.Jeżeli papryka jest świeża to dodać wcześniej a jeżeli konserwowa to na koniec razem z kukurydzą,moment poddusić.Przyprawić,zagęścić wodą z mąką,potrawka ma być raczej rzadka ,żeby polać po ryżu ugotowanym na sypko. Polecam robię ją już od lat,przepis pochodzi z pierwszej książeczki PORADNIKA DOMOWEGO. :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.