apsik Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 SKŁADNIKI około 40 dag mięsa wieprzowego 30 dag pieczarek duża cebula mała papryka czerwona lub jeżeli jej nie ma to kilka kawałków konserwowej puszka kukurydzy łyżka mąki,olej,przyprawy Mięso pokroić w wąskie paski,podsmażyć,dodać pokrojoną cebulę i pokrojone ,obgotowane pieczarki.Podlać wodą i dusić do miękości mięsa.Jeżeli papryka jest świeża to dodać wcześniej a jeżeli konserwowa to na koniec razem z kukurydzą,moment poddusić.Przyprawić,zagęścić wodą z mąką,potrawka ma być raczej rzadka ,żeby polać po ryżu ugotowanym na sypko. Polecam robię ją już od lat,przepis pochodzi z pierwszej książeczki PORADNIKA DOMOWEGO. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.