Gość Aneta1 Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Składniki: 3 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru 5 jaj 1 margaryna 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 budynie jasne 1 kg jabłek kwaśnych Mąke, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, margarynę--> posiekać razem w misce dodać żółtka, śmietanę i zagnieść. 1/4 ciasta włożyć do lodówki a resztę na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą Krem--> ubić białko na sztywno z 1 szklanką cukru- mikserem. Dodać suche budynie- delikatnie wymieszać Krem rozłożyć na jabłka, na krem rozkruszyć ciasto z lodówki Piec ok.50 min ....::::SMACZNEGO::::.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.