Skocz do zawartości

Jabłecznik z bezą


Gość Aneta1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 3 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru 5 jaj 1 margaryna 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 budynie jasne 1 kg jabłek kwaśnych Mąke, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, margarynę--> posiekać razem w misce dodać żółtka, śmietanę i zagnieść. 1/4 ciasta włożyć do lodówki a resztę na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą Krem--> ubić białko na sztywno z 1 szklanką cukru- mikserem. Dodać suche budynie- delikatnie wymieszać Krem rozłożyć na jabłka, na krem rozkruszyć ciasto z lodówki Piec ok.50 min ....::::SMACZNEGO::::....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.