M@lgosia Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Składniki na 12 sztuk: CIASTO: - 300 g mąki - 1.5 szklanki mleka - szklanka wody sodowej - 3 jajka - sól i olej FARSZ: - 300 g bryndzy - 2 łyżki masła - szkalnaka śmietany - żółtko - koperek - sól Wykonanie: Szykując ciasto, wlewamy do mąki mleko, wbijamy jajka, mieszamy. Solimy i ubijamy, aż powstanie dość luźne ciasto. Smażymy naleśniki. Następnie mieszamy bryndzę z połową śmietany i posiekanym koperkiem. Ewentualnie solimy. Nadziewamy farszem naleśniki i układamy je w żaroodpornym naczyniu. Resztę śmietany mieszamy z żółtkiem i polewamy naleśniki. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorąco. Koniec :wink: Receptura wg R. Makłowicza - polecam są bardzo oryginalne i pyszne w smaku:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.