ina12 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 75 dag ugotowanych ziemniaków 2 jajka łyżka maki ziemniaczanej 10 dag mąki pszennej 10 dag twarogu przetartego bułka tarta do obtaczania tłuszcz do smażenia Ugotowane ziemniaki zemleć lub przepuścić przez praskę razem z serem. Wymieszać masę z jajkami, dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszać ciasto. Formować placuszki, albo zrobić wałek i pokroić na kawałki i otaczać w bułce tartej. Uformowane "KLUSKO- PLACKI" smażyć na rozgrzanym tłuszczu, gorące podawać z zieloną sałatą lub surówką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.