Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

75 dag ugotowanych ziemniaków 2 jajka łyżka maki ziemniaczanej 10 dag mąki pszennej 10 dag twarogu przetartego bułka tarta do obtaczania tłuszcz do smażenia Ugotowane ziemniaki zemleć lub przepuścić przez praskę razem z serem. Wymieszać masę z jajkami, dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszać ciasto. Formować placuszki, albo zrobić wałek i pokroić na kawałki i otaczać w bułce tartej. Uformowane "KLUSKO- PLACKI" smażyć na rozgrzanym tłuszczu, gorące podawać z zieloną sałatą lub surówką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.