ina12 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 2 szklanki rosołu naturalnego lub z kostki 2 łyżki tłuszczu, czubata łyżka mąki 2 papryki konserwowe 2 korniszony 2 ostre papryczki czuszki - lub łyżeczka przyprawy Chilli 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka keczupu 1 duża cebula - drobno usiekana sól, pieprz mielony, utłuczony liść laurowy, angielskie ziele i kilka ziaren kolendry Na tłuszczu zasmażamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy mąkę i zasmażamy razem. Mąki nie rumienić, podsmażyć aż straci smak surowizny. Zasmażone produkty zalewamy rosołem i chwilę mieszamy by składniki się dobrze połączyły. Dodajemy drobno posiekane pozostałe produkty i przyprawiamy. Sos ma piękny, ciemno czerwony kolor i konsystencję gęstej śmietany. Uwaga moje drogie odchudzające się, sos bardzo zaostrza apetyt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.