Skocz do zawartości

Ciasto jabłkowo-orzechowe


Gość dziubal

Rekomendowane odpowiedzi

8 średniej wielkości jabłek

1 1/2 szklanki orzechów włoskich

1 1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki oleju

****************************

5 jajek

1 1/2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody

*************************************************************

Jabłka pokroić w kostke (średniej wielkości), orzechy lekko rozdrobnić (tak aby nie były to całe połówki, ale nie mielić!). Do dużej miski wsypać pokrojone jabłka, orzechy, dodać cukier i olej. Wymieszać dobrze i odstawić na jakieś 15 min. W tym czasie w osobnym naczyniu rozmiksować całe jajka, dodac mąkę, proszek i sodę i dobrze wsystko razem wyrobić mikserem (ja czasami dodaje jeszcze 2 płaskie łyżeczki przyprawy do pierników). Do naczynia z jabłkami dodać przygotowane ciasto z jajek i mąki i dobrze wymieszać łyżką (juz nie miksować). Wyłożyć na wysmarowaną i wysypaną mąką prostokątną blachę. Piec ok 45-50 min w temperaturze ok. 190 - 200 stopni.

Ciasto jest super łatwe i super smaczne (jeśli ktoś akurat lubi jabłka i orzechy). S M A C Z N E G O

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.