Skocz do zawartości

Indyk W Kasztanach


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dla 4 osób

Czas przygotowania 15 min

Czas pieczenia 1godz.

Składniki : puszka 567g całych kasztanów, 1 indyk, pietruszka, zioła, natka selera, jajko, 75 g masła, sól, pieprz.

Przygotowanie: Wypatroszyć i opalić indyka. Zachować wątrobę, serce, żołądki, posiekać drobno razem z ziołami, pietruszką i natką selera. Posolić, popieprzyć, połączyć wszystko z żółtkiem jajka i rozmiękczonym masłem.

Cały farsz pomieszać z całymi odsączonymi kasztanami a następnie włożyć do środka indyka i zszyć indyka .

Ułożyć indyka w naczyniu wysmarowanym uprzednio masłem i pozostawić w piekarniku na czas 1 godz. W temperaturze 220 C , często go polewając.

Po upieczeniu , pozostawić do ostudzenia na 15 min. Będzie wówczas łatwiej się kroił.

Wyciągnąć farsz i serwować porcje.

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub [LINK NIEAKTUALNY]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.