Skocz do zawartości

Kapusta Nadziewana Puree Kasztanowym


Marron

Rekomendowane odpowiedzi

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Dla 6 osób

Przygotowanie : 20 min.

Pieczenie : 45 min.

Składniki : puszka 440g puree z kasztanów, 12 liści kapusty, 300g farszu na kiełbaski, 300g mielonej cielęciny, 300g mielonej wołowiny , 2 ząbki czosnku, 2 jajka, pietruszka, sól, pieprz, 6 plasterków chudego boczku, oliwa z oliwek .

Przygotowanie: Gotować liście kapusty 10 min w osolonej wodzie. Odsączyć liście , wyłożyć na ściereczkę. Przygotować farsz: podsmażyć na złoto posiekany drobniutko czosnek, dodać trzy rodzaje mięsa, pietruszkę. Zdjąć z ognia, ostudzić , dodać 2 jajka i puree kasztanowe, wcześniej podgrzane w kąpieli wodnej z odrobiną mleka . Położyć dużą łyżkę tej mieszanki na każdy liść kapusty . Zamknąć liść okręcając każdy polową plasterka boczku . Przymocować wykałaczką lub innym szpikulcem. Ułożyć w naczyniu polać oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika na 45 min. w temp. 220 C .

Sprawdz inne kasztanowe przepisy uzytkownika --> https://www.smaczny.pl/forum/search.html&am...ult_type=topics

lub [LINK NIEAKTUALNY]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.