Anusia40 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 1 kg ryby-np. morszczuka lub mintaja ciasto: 2 szkl. mąki 1 szkl.letniej wody 2 całe jajka warzywa: 2 cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej Zalewa: 4 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 8 łyżek octu 4 łyżki cukru sól 1 mały słoik keczupu 2 koncentraty pomidorowe WYKONANIE: Rybę przyprawić kucharkiem, wegetą itp. Zmiksować mąkę z wodą i jajkiem i obtaczać w powstałym cieście rybę i usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć, następnie pokroić ogórki i paprykę również w kostkę. Następnie zmieszać wszystkie składniki na zalewę i następnie polać ją na warzywa. Naprzemian układać na półmiksu ryby i warzywa. Do spożycia po 12 godzinach. smacznego Cytuj
Anusia40 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 zapomnialam napisać że te składniki na zalewę zmieszać i zagotować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.