apsik Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Wygląda na to ,że nie piecze Ci piekarnik od spodu a poza tym wszystko jest ok. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Chciałam zapytać czy zamiast maślanki mogę użyć kefiru? Cytuj
apsik Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Kasiulek ja osobiście nie robiłam ale myślę że chyba tak bo to i smak podobny i skład też,jeżeli wypróbujesz to daj znać.Pozdrawiam Ciebie bardzo Ela. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No to idę testować kefirek :D Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Oczywiście dam znać co wynikło z moich eksperymentów. Pozdrawiam! Cytuj
kaska_kowalska Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 To jest nowiuska kuchenka, byc moze wadliwa (mam cicha nadzieje,ze nie). No nic, sprobuje jeszcze raz upiec. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Upiekłam ciasto... w piekarniku było pięknie wyrosło, ale niestety gdy je wyjęłam to mi opadło :D Niestety zakalec. Najprawdopodobniej z powodu iż za wcześnie wyjęłam je z piekarnika :D No ale trudno się mówi :D Spróbuje innym razem :) P.S. W smaku nie jest złe :D Cytuj
apsik Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Bardzo mi przykro Kasiulek,że się nie udało i życzę powodzenia w dalszych próbach,napisz ile siedziało w piecu. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No siedziało tak około godzinki. Ale mogłam je potrzymać troszkę dłużej... Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Witajcie ja to ciasto piekłam w elektrycznym piekarniku dolną i górną grzałką na środkowej półce czas pieczenia 180 stopni około godzinki.Zawsze sprawdzam patyczkiem czy gotowe i na chwile zostawiam w wyłączonym piecu żeby doszło.Ciasto w smaku jest dobre urozmaiciłam je truskawkami i robiłam z maślanki truskawkowej. Koleżance zasmakowało i przepisik poszedł dalej.Mam tylko takie zdjęcie po upieczeniu szkoda że nie mam w kawałku . Ciasto dobrze się kroiło.Polecam [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cieszę się Justynko że Tobie się udało i smakowało a szkoda że nie udało się Kasiulkowi. Justynko polecałabym na wierzch kruszonkę,ja kiedyś próbowałam z kokosową i bardzo nam smakowało,pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 ja też zrobiłam maślankowca z truskawkowej,za bardzo nie wyrósł już w piecu i był lekki zakalec,nie wiem czy coś źle zrobiłam ja chyba nie umiem robić ciast ucieranych,z kremami mi lepiej wychodzą ale z takimi więcej roboty zawsze,robiłam z rabarbarem :cry: Cytuj
apsik Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Bardzo mi przykro Andy ,że ciasto nie wyszło i nie wiem dlaczego ponieważ ja robiłam tyle razy i zawsze się udaje :grin: . Moja kuzynka ,żeby było bardziej puszyste to ubija pianę i dodaje na końcu,podobno jest lepsze[według niej],jak będziesz jeszcze kiedyś miała ochotę spróbować to może zrób właśnie tak. Pozdrawia wszystkich Ela :lol: . Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Elu jak tak łatwo się nie poddaję,zrobię właśnie tak jak piszesz :grin: Cytuj
mart Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 znam to ciasto z cincin, jest wysmienite a jekie szybkie i latwe w przygotowaniu, zrobilam z jablkami i truskawkami, wszystko wrzucilam do miski i pozniej chwile miksowalam, pieklam godzine w 190 st, robilam na kefirze, z tych proporcji upieklam na duza blache i wyszlo wysokie, dalam 3 jajka i 3 lyzeczki proszku do pieczenia, pyszne, polecam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi