Miuriel Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Składniki: - 1 filiżanka pokruszonych herbatników - 3 łyżki stołowe cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 filiżanki masła lub margaryny - 250 g twarogu ( kremowego, najlepiej przemielonego kilka razy) - 1/2 filiżanki cukru - 2 jaja - 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego - 4 filiżanki jabłek, pokrojonych w plasterki - 1/3 filiżanki cukru - 1/4 filiżanki orzeszków drobno posiekanych 1. wymieszać pokruszone herbatniki, 3 łyżki cukru, pół łyżeczki cynamonu, i roztopione masło. Wyłożyć powstałą masą małą tortownicę i podpiec przez 10 min. w 175 st. 2. Do sera dodać pół filiżanki cukru, 2 jajka, aromat waniliowy, zmiksować. 3. Pokrojone jabłka wymieszać z 1/3 filiżanki cukru i pół łyżeczki cynamonu. Na podpieczone ciasto wylać ser, następnie poukładać jabłka i posypać orzeszkami. Piec w 175 st. przez 40 min. Ostudzić. Z podanych składników wychodzi niezbyt wysokie ciasto, ale bardzo smaczne. Ja dałam troszeczkę więcej sera. Przepis pochodzi z jakiejś angielskiej strony (nie pamiętam z jakiej :razz: ), przetłumaczyłam go i troszeczkę zmodyfikowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.