Dorota Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Pyszności :) Ja małymi kroczkami przymierzam się do ciasteczek i pierniczków :happy: Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 No wygląda smakowicie, czyli takie musi być :grin: A mogę prosić o przepis? oczywiście 🙂 Proszę, oto przepis a ja w poniedziałek upiekłam piernik Teraz dojrzewa sobie na balkonie Cytuj
AnnaK Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Wczoraj piekłam z córką pierniczki. Z 1,5 kilograma mąki wyszło nam około 450 sztuk mięciutkich i pachnących ciasteczek. Teraz tylko polukrowanie i przyjemność z konsumpcji. Proszę skosztować. Prawda że smaczne? Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 to ja zabieram sobie póki nie są lukrowane :) Zdecydowanie wolę do jedzenia takie gołe. Lukrowane to na choinkę Wczoraj robiłam zawijańce z nadzieniem makowo-jabłkowym i z orzechowym. Oj, pyszne mi wyszły [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
klinika12 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 A ja chcę zrobić babkę piaskową, znalezioną na tym forum :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zrobiłam właśnie ciasteczka " waniliowe rogaliki " <3 wersja migdałowa-nasza ulubiona :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jakie apetyczne :wub: Ja planuję sobie właśnie na weekend wypieki ;) chodzi mi po głowie sernik na kakaowym spodzie, a góra z nutką piernika - będę kombinować i coś z makiem jeszcze chciałam zrobić ;) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dzięki :) jutro lub w piątek zrobię jeszcze norymberskie pierniki Elizy i chyba na tyle w tym roku ciasteczek :) nie chce mi się tyle piec, brzuch coraz większy i kręgosłup daje o sobie znać :/ Dorotko brzmi ciekawie ten serniczek...podziel się koniecznie efektem końcowym :) masz może dobry przepis na zawijanego makowca lub możesz mi jakiś przepis polecić ? Pozdrawiam Cytuj
asienka19873 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Norymberskie Pierniczki Elizy - gotowe :) wyszły super! Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 a ja piekłam drobiazgi: Ciastka z mąką gryczaną. Na wygląd bardzo paskudne bo moja mąka wygladała jak potłuczona młotkiem kasza, ale są przepyszne. A przepis wzięłam od Wisły : [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] i jeszcze piekłam kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym. Pyyyyyyyychota niesamoita [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 najbardziej jestem zadowolona ze strucli makowej. Tak z wyglądu jak i ze smaku [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 WoW! Ale piękna i apetyczna :wub: Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 U nas kolejna duuuża porcja pierniczków ok. 400 sztuk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi