Basia K Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 30 dag ugotowanej wolowiny 2 duze ugotowane ziemniaki cebula jajko smietana lyzka bulki tartej sol,pieprz,kolendra Wolowine i ziemniaki dwukrotnie przepuscic przez maszynke.Dodac usmazona na zloto cebule,przyprawy i wymieszac. Gotowa mase ulozyc w zaroodpornym naczyniu,wyrownac powierzchnie ,posmarowac jajkiem,posypac tarta bulka,polac roztopionym maslem i piec w dosyc goracym piekarniku ok 20-25 minut. Gotowe danie kroi sie jak tort i podaje bardzo gorace.Osobno podaje sie smietane,ktora polewa sie mieso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Zapowiada się pysznie... Basiu jaka ma być smietana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witaj Ewus! Do takiego "polewania" dan uzywam smietany luksusowej Zott-jest bardzo gesta,obojetnie czy 12%,czy 18% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Basiu dzięki i juz drukuje... po niedzieli zrobie moim "chłopcom". A mój syn bardzo lubi "czerwone mięsko" jak mówi na wołowine. Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.