Basia K Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 30 dag ugotowanej wolowiny 2 duze ugotowane ziemniaki cebula jajko smietana lyzka bulki tartej sol,pieprz,kolendra Wolowine i ziemniaki dwukrotnie przepuscic przez maszynke.Dodac usmazona na zloto cebule,przyprawy i wymieszac. Gotowa mase ulozyc w zaroodpornym naczyniu,wyrownac powierzchnie ,posmarowac jajkiem,posypac tarta bulka,polac roztopionym maslem i piec w dosyc goracym piekarniku ok 20-25 minut. Gotowe danie kroi sie jak tort i podaje bardzo gorace.Osobno podaje sie smietane,ktora polewa sie mieso. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Zapowiada się pysznie... Basiu jaka ma być smietana? Cytuj
Basia K Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witaj Ewus! Do takiego "polewania" dan uzywam smietany luksusowej Zott-jest bardzo gesta,obojetnie czy 12%,czy 18% Cytuj
EWA1992 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Basiu dzięki i juz drukuje... po niedzieli zrobie moim "chłopcom". A mój syn bardzo lubi "czerwone mięsko" jak mówi na wołowine. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.