Skocz do zawartości

Gołabki Troche Inaczej


szanti

Rekomendowane odpowiedzi

1/2 głowki kapusty pekińskiej 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki ryżu 2 jaja 1 kostka mielonego (surowego) lub granulat sojowy 1 cebula 15 dkg pieczarek Kapustę poszatkować- posolić- odstawić na 2 godziny. Cebule usmażyć na oleju-kapustę lekko odcisnąc, dodać mieso, cebule, jaja,kasze, sól, pieprz, vegete. Wymieszać, zrobić sznycelki, obtoczyc w mące i obsmazyc na oleju. Włożyc na sztorc do brytwanny- przekładac kazdego pokrojonymi pieczarkami. Przygotować 0,75 l rosołu(bulionu) grzybowego z kostki- zalac gołabki i zapiec w piekarniku 1,5-2 godziny. Palce lizac (niestety nie mam fotki aby wkleić ale jak tylko zrobię to dołacze)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

potwierdzam są pyszne robiłam je niedawno wtedy korzystałam z tego przepisu podobny do twojego.

http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=gołąbki

ja podawałam je jednego dnia z sosem pomidorowym a drugiego z sosem pieczarkowym.

Te z pieczarkowym zrobiły furorę :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.