rossi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A tak wygląda moja *ryba po grecku* :) Mac mogę wiedzieć, jak udało Ci sie przełożyć tę rybę z naczynia do zapiekania na talerz? Chyba, że sie ją miesza?? Ja mam naczynie żaroodporne i coś kiepsko widzę przekładanie a chciałabym ładnie dla gości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 W tym roku również nie mogła zabraknąc u mnie tej rybki.Pyszna.Moja córka jadła ją na Wigilii zamiast karpia. rossi,jest na to sposób-ja mam ładną ceramiczną formę do zapiekania i w tej formie podaję m.in.tą rybę na stół.Ale myślę,że bez problemu szeroką łopatką wyjmiesz porcje na półmisek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek40 Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 ja rybę po grecku robię zawsze tak , raczej dokładnej gramatury się nie trzymam :) 600 filetów z ryby 80 ml oliwy 2 marchewki , 1 pietruszka 1/2 selera , 2 cebule 50 g koncentratu pomidorowego ( sok pomidorowy ) sól, pieprz , cukier sok z cytryny filety kroję na kawałki długości 4 cm , smażę i solę cebulę na pół i tnę na plasterki reszta warzyw pocięta na zapałkę to wszystko na patelnię zalewam to wodą dodaję koncentrat i duszę 10-12 minut , na koniec sól , pieprz , cukier , sok z cytryny i gotowa :( albo zjem na gorąco albo na zimno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gusiamala Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Czy mozna dodać sparzone rodzynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.