Skocz do zawartości

Tzw. Ciasteczka Francuskie


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 6 szkl. mąki pszennej 3 margaryny 6 żółtek (białka zostawić) 8 łyżek śmietany 24% Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 12 h (ja zawsze ciast robię wieczorem i rano zabieram się za robienie ciasteczek). Z ciasta wycinać foremkami ciasteczka, moczyć je najpierw w białku a potem w cukrze (kryształ). Piec na złoty kolor..........ciasteczek wychodzi bardzo dużo więc można robić je z połowy składników. Pozdrawiam :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam ja zawsze robie te ciasteczka tzw,. na słodko jak Doruniu napisałaś, nigdy nie robiłam na słono ...no ale wydaje mi sie ze lepsze beda slodziutkie ;) ..........przewaznie jak mam malo czasu robie z polowy skladnikow Udanych wypiekow

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.