Skocz do zawartości

Polędwiczki Wieprzowe Z Papryką I Cytryną


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

* jedna lub dwie polędwiczki wieprzowe (ok. 300 g)

* 1 cebula

* sok z 1/2 cytryny

* 200 ml śmietanki

* 80 g migdałów bez skórki lub płatków migdałowych

* 3 łyżeczki boczku wędzonego

* 2 łyżki słodkiej papryki w proszku

* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

* Pokrój boczek w kosteczkę i podsmaż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

* Posiekaj drobno cebulę, wrzuć ją do boczku i wymieszaj.

* Mięso pokrój na 1/2 cm plasterki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż na patelnię z boczkiem i podsmaż.

* Wymieszaj śmietanę z papryką i sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny. Zalej tym sosem mięso. Potrzymaj na małym ogniu, aż wszystkie smaki się zmieszają.

* Posiekaj migdały i upraż je na patelni na złoty kolor.

* Przełóż mięso w sosie na talerz, posyp migdałami

* Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem

Smacznego!!

post-5244-1174047143_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.