mac51 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 60 dkg kapusty kiszonej,2l wody,2 średnie cebule, marchewka,pietruszka,kawałek selera,10 dkg boczku wędzonego, 60 dkg żeberek,3 ząbki czosnku,mała puszeczka koncentratu pomidorowego,trochę kminku,majeranku,pieprz,ziele, listek,jarzynka,ziemniaki(według uznania-ilość) Kapustę pokroić,dodać kawałki żeberek,marchewkę,pietruszkę,seler,listek,ziele(utłuczone),gotowac do miękkości. Oddzielnie ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę w małej ilości wody. Na patelni zarumienić cebulę z boczkiem, pokrojone w kostkę. Gdy wszystko będzie miękkie,połączyć,dodać koncentrat,posiekany czosnek,doprawić jarzynką,pieprzem,majerankiem. Można trochę zagęścic robiąc zasmażkę z masła i mąki. PS.majeranek dodaję prawie do wszystkiego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Czy zamiast żeberek można dać inne mięsko tak aby smak był zachowany pytam bo mam zamiar ją zrobić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Można dodać coś innego wieprzowego(wkładka).Dobra jest tez kiełbasa pokrojona w plasterki. Jeszcze jedno,jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna,przed gotowaniem przepłukać ją wodą :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Dziękuje za szybką odpowiedz jak zrobię tę zupkę dam znać jak wyszła pozdrawiam Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wiolka...do kapuśniaczku, możesz dac kazde mięsko, które choć troszkę jest np. wędzone...moze to być boczek wędzony, schab wędzony, a także inne mieska wędzone lub podwędzane...w ostateczności, jak nie masz takiego mięsa, w masz np. drobiowe, też się nic nie stanie jak je dasz... ale sama, zawsze do kapusniaczku, staram się dawać tylko wędzone lub podwędzane mięsko... ale to rzecz gustu, byleby wyszedł dobry kapuśniaczek i każdemu smakował! Pozdrawiam. Jola :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Dziękuję Jolu za dobre rady i podpowiedzi skorzystam :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja do kapuśniaku nie daje przecieru pomidorowego, majeranku - więc jest to dla mnie nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.