Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję przepisu na ciasto, które z typowym mazurkiem ma niewiele wspólnego. Ciasto ni to biszkopt, ni to kruche, przełożone kremem (jakim?). Wierzch polany czekoladą ,na niej połówki orzechów włoskich. Krojone w charakterystyczne romby, których brzegi obtoczone były mielonymi orzechami włoskimi. Tyle wspomnień z dzieciństwa... Piekła je babcia, Ślązaczka, może to jakiś wyrób regionalny? Serwowane było na święta Wielkanocna, uroczystości komunijne.... stąd je pamiętam. Pomóżcie!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.