szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 1/2 szklanki wody 1 margaryna (palma) 2 szklanki cukru + zapach (cytrynowy) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka miodu To wszystko zagotować , odlać 1/2 szklanki tej masy. Do pozostałej gdy wystygnie dodać 5 żółtek, 2 szklanki mąki, 2 łyzeczki proszku, troche sody lub amoniaku. Z białek ubić piane, wymieszać i upiec. Gdy placek upieczony wylać te połowe polewy na placek. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Posypać kokosami lub orzechami. Na spód tacy przed pieczeniem można dać wisnie drelowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Szanti - jak długo piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Niestety fotki ciemne bo robione nocą. No i nie potrafię wkleić trzech fotek naraz :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Ewo ja pieke na oko. Ale tak ok 45 minut + 5-10 min z polewą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Szanti - dzięki ale ciasto wyglada smacznie mniam! :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 sznti no no pychotka wilgotne jest to ciacho napewno co????To taki murzynek :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 :razz: Justynko masz rację ciasto jest wilgotne ale bardzo dobre, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Zrobiłam to ciacho tylko posłuchałam kilku waszych rad tzn.dałam mleko zamiast wody i ubiłam białka osobno Wyszło rewelka 🙂 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Justynko widzę że zrobiłaś sobie dzień pieczenia pyszności-śliczne te ciasta ci się udają 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta583 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 ja też dzisiaj zrobię to ciasto a potem dołączę zdjęcie.Pysznie to wygląda Justynko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Justynko widzę że zrobiłaś sobie dzień pieczenia pyszności-śliczne te ciasta ci się udają 🙂 andy8 mój brat dziś bierze taki cichy ślub i robi skromne wesele więc stąd te moje pieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 zatem wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla braciszka 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta583 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Niedawno wyjęłam ciasto z piekarnika ,a wyszło mi takie....... To coś podobnego do Murzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 mmmmniam Smakowicie wyglada 🙂 Ja dzis pieklam zwyklego murzynka,po którym zostalo tylko wspomnienie....Moje dzieci uwielbiaja wszelkie babki itp proste ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.