ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Skladniki; 1/2 kg maki 1 szklanka mleka 1 lyzeczka cukru 1/2 lyzeczki soli 2 jajka ROZCZYN: 5 dag drozdzy 1 lyzeczka maki 3 lyzki mleka Wykonanie; Zrobic rozczyn z drozdzy,maki i mleka.Dodac pozostale skladniki i wyrobic ciasto. Zostawic do wyrosniecia.Kroimy na kawalki, rozwalkujemy. Wkladamy dowolny farsz i zlepiamy jak pierogi. Smazyc w glebokim tluszczu jak paczki. ZYCZE SMACZNEGO!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Osobiście nie jadłam i nie robiłam tych pierogów,ale moja sąsiadka tak. Mówi że są bardzo dobre i godne polecenia.Ja również mam w planie je zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.