Marron Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Składniki: 225g gotowego puszystego ciasta (może być mrożone) 55g dzikiego ryżu 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 15g margaryny 370g porów, posiekanych 110g grzybów, pokrojonych na kawałki 200g kasztanów jadalnych obranych, wcześniej ugotowanych 2 gałązki świeżego rozmarynu, dobrze posiekane listki 1 łyżka stołowa szałwi sól świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do temperatury 200?C. Rozgnieść ciasto wałkiem na opruszonej mąką desce. Podzielić ciasto na cztery równe części (mniej więcej 10cm x 4cm). Ułożyć ciasto w foremkach i piec przez 15 ? 20 minut. Wsypać ryż do gotującej się wody. Gotować 30 ? 40 minut. Osuszyć i ostudzić ryż. Zagrzać oliwę z oliwek i margarynę na patelni, dodać pory i lekko podsmażyć przez 5 minut. Dodać grzyby i smażyć przez następne 5 minut. Po tym czasie dodać kasztany, liście rozmarynu, szałwię oraz ugotowany ryż. Przyprawić solą i pieprzem. Umieścić nadzienie w podpieczonym cieście i piec przez 5-10 minut Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.