kaja Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witam prosze pomóżcie chcę upiec tort z bitą śmietaną i owocami np. z brzoskwiniami z puszki pokrojonymi na małe kawałeczki. tortownice mam 27 cm z ilu jajek upiec biszkopt . Jak przygotować bitą śmietanę. Prosze o pomoc . Dzięki wam od jakiegoś czasu zaskakuje gości dobrymi wypiekami. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Ja myślę,że z 6-8 jajek napewno wyjdzie piękny biszkopt. Śmietanę musisz mieć 30 lub 36%,trzeba ją porzadnie schłodzić,ubić z odrobiną cukru-tak do smaku,dodać śmietan-fix lub namoczoną wcześniej żelatynę. Jakby co to pytaj...tu zawsze ktoś jest kto podpowie :grin: Cytuj
kaja Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Dzięki za odpowiedż przepraszam za takie proste pytania ale wolę zapytać bo jeszcze tortu nie piekłam . chyba muszę mieć dwie 0,5 śmietanki i dwa opakowania śmietan-fix a czy do tej ubitej śmietany mogę dodać brzoskwinie z puszki drobno pokrojone a cały tort ozdobić owocami bo z samą śmietaną to chyba będzie za mdłe.Może jakieś inne propozycje .Będe wdzieczna. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 kaju ja bym ci proponowała zrobić masę szkiełka doskonale pasuje do tortu i jest pyszna przepis podała Ewa1 a jest on tu https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;hl=szkiełka tam też jest zdjęcie tej masy na torcie. 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi