Gość gumbas Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 :smile: prosze o przepis na karczek pieczony wieprzowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Może coś takiego? :smile: http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...p;hl=kark%F3wka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Gumbas - ja robie karczek pieczony na chlebek zamiast wędliny. Karczek nacieram przyprawą Delikat do mięs (Knorra) poszłam na łatwizne. Na wierzch kłade obraną w talarki cebule i zostawiam tak na noc w lodówce i następnego dnia wkładam do żaroodpornego naczynia i pieke 90 minut w temeraturze 180-200 stopni. A cebulke zdejmuje bo sie spiecze. Karczek pokroić dopiero jak wystygnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.