Dorunia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Porcja dla 4 osób: -4 udka -300 gram grzybów(leśnych lub pieczarek) -sól,pieprz -łyżka oleju -łyżka masła -2 łyżki posiekanej cebuli -trochę tymianku -6 łyżek białego wytrawnego wina -2 łyżki siekanej natki pietruszki -4 łyżki kwaśnej śmietany Udka umyć,osuszyć i natrzeć solą i pieprzem,oczyszczone grzyby pokroić na niezbyt małe kawałki.Olej i masło rozgrzać na patelni,zrumienić udka,przełożyć do garnka.Dodać cebulę,tymianek,grzyby i smażyć przez kilka minut,wlać wino,następnie śmietankę i dusić przez około 20-25 minut.Zawsze podaję to danie z ziemniakami pieczonymi. SMACZNEGO 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.