Skocz do zawartości

Udka Kurczaka Duszone W Grzybach


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Porcja dla 4 osób: -4 udka -300 gram grzybów(leśnych lub pieczarek) -sól,pieprz -łyżka oleju -łyżka masła -2 łyżki posiekanej cebuli -trochę tymianku -6 łyżek białego wytrawnego wina -2 łyżki siekanej natki pietruszki -4 łyżki kwaśnej śmietany Udka umyć,osuszyć i natrzeć solą i pieprzem,oczyszczone grzyby pokroić na niezbyt małe kawałki.Olej i masło rozgrzać na patelni,zrumienić udka,przełożyć do garnka.Dodać cebulę,tymianek,grzyby i smażyć przez kilka minut,wlać wino,następnie śmietankę i dusić przez około 20-25 minut.Zawsze podaję to danie z ziemniakami pieczonymi. SMACZNEGO 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.