Skocz do zawartości

Leczo


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

SKłADNIKI:

2 kg papryki

1 kg czerwonych pomidorów

niecały kilogram cebuli

1 kg marchwi

3/4 oleju

1/4 szklanki octu

1 łyżka wody

13 łyżek cukru

6 łyżek soli

WYKONANIE:

Paprykę pokroić w szersze paski, cebulę w talarki, marchew pokroić w talarki udusić na oleju dodać łyżkę wody, dodać cebulę oraz pozostałe składniki podgotować jeszcze chwilę aby się nie rozgotowało.Gorące leczo nakładać do słoików i pasteryzować od chwili zagotowania wody około 15 minut.

P.S.Ja osobiście dodaje kiełbaske,podsmażoną i gotowa kolacja albo dodaje do pizzy jako dodatek też bardzo fajnie smakuje. Życzę smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.