Gość pawlinq Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Składniki: torebka makaronu kokardki(conajmniej 500g) 2 średnie piersi z kurczaka 1,5 paczki rodzynek Kresto Jumbo ciemnych(ok 300g) 2 większe jabłka lekko kwaskowate(nie słodkie) Sos: sól, pieprz, curry,4-5 łyżek majonezu, 2-3 łyżek kefiru Przygotowanie: Piersi kroimy na drobno i dusimy(bez żadnej panierki). Makaron gotujemy al'dente. Jabłka kroimy na większe kwadraciki. Rodzynki zaparzamy. Do dużej miski wrzucamy kurczaka, makaron, jabłko, rodzynki. Rozrabiamy sos, czyli majonez mieszamy z kefirem, aby konsystencja majonezu była troszkę rzadsza. Polewamy składniki. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i obficie sypiemy curry musi dominować. Jeśli smak sałatki jeszcze nie jest klarowny, można oczywiście jeszcze dodać przyprawy według uznania. Sałatkę można jeść zarówno ciepłą(jeśli jeszcze nie wystygła) jak i zimną. Serdecznie polecam bo jest naprawdę pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Bardzo fajna przekąska - zwłaszcza na babskie spotkania, polecam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.