Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Bitą śmietaną


mac51

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: *5jajek *szklanka cukru *szklanka mąki *2 łyżki mąki ziemniaczanej *łyżeczka proszku do pieczenia *szczypta soli Zółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Zmiksować żółtka z cukrem,dodać białka,wymieszać.Następnie dodać mąkę,mąkę ziemn.,proszek,wszystko razem zmiksować,wylać na blachę i upiec(dałem blachę 30x25,170*,25 min) Masa: *1litr prażonych jablek *galaretka truskawkowa *trochę rodzynek *bita śmietana(śnieżka) Do ciepłych prażonych jabłek dodać rodzynki,suchą galaretkę,dobrze wymieszać. Letnią masę wyłożyć na zimny biszkopt,włożyc do lodowki żeby zgęstniało. Na koniec nałożyć bitą śmietanę,posypać startą czekoladą i gotowe :) Przepis trochę podobny do "Apsika".Dzisiaj robiłem,zostały tylko zdjęcia :) post-5154-1175437304_thumb.jpg post-5154-1175437348_thumb.jpg post-5154-1175437395_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.