Skocz do zawartości

Wolowinka


sylwia791

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robie coś takiego: *kilogram wolowiny *10 dkg słoniny *1-2 cebule *sól ,pieprz,mąka,śmietana zaprawa z octu:1,5 szkl.wody,cebula,pieprz ,listek,ziele,1/4szkl.octu(zagotować) Mięso włożyć do garnka,zalać zimną zalewą,bejcować przez 2-3 dni(trzymać w lodówce,przewracać) Po bejcowaniu,naszpikować słoniną pokrojoną w słupki,które przedtem posolić i popieprzyć.Całość mięsa obtoczyć w mące,posolić i obsmażyc na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.Przełożyć do brytfanki,wlać tłuszcz ze smażenia,pól szklanki wody,pokrojoną cebulę,przyprawy z bejcy, dusić powoli pod przykryciem do miękkości(uważać żeby sos nie wyparował,dolewać wody,troche bejcy-nie za duzo...kwaśne) Gdy mięso będzie miękkie,wyjąć,a sos doprawić mąką,zagotować doprawić do smaku,wymieszać ze śmietaną. Mięso pokroić w plastry(w poprzek) I to wszystko,reszta zależy od teściowej :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.