sylwia791 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 SZUKAM PRZEPISU NA DOBRA PIECZEN WOLOWĄ ZAPROSILAM NA SWIĘTA NA OBIAD TESCIOWĄ I CHCIALABYM JA ZASKOCZYC CZYMS PYSZMYM I NIESKOMPLIKOWANYM Cytuj
mac51 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja robie coś takiego: *kilogram wolowiny *10 dkg słoniny *1-2 cebule *sól ,pieprz,mąka,śmietana zaprawa z octu:1,5 szkl.wody,cebula,pieprz ,listek,ziele,1/4szkl.octu(zagotować) Mięso włożyć do garnka,zalać zimną zalewą,bejcować przez 2-3 dni(trzymać w lodówce,przewracać) Po bejcowaniu,naszpikować słoniną pokrojoną w słupki,które przedtem posolić i popieprzyć.Całość mięsa obtoczyć w mące,posolić i obsmażyc na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.Przełożyć do brytfanki,wlać tłuszcz ze smażenia,pól szklanki wody,pokrojoną cebulę,przyprawy z bejcy, dusić powoli pod przykryciem do miękkości(uważać żeby sos nie wyparował,dolewać wody,troche bejcy-nie za duzo...kwaśne) Gdy mięso będzie miękkie,wyjąć,a sos doprawić mąką,zagotować doprawić do smaku,wymieszać ze śmietaną. Mięso pokroić w plastry(w poprzek) I to wszystko,reszta zależy od teściowej :grin: Cytuj
sylwia791 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 DZIEKUJE ZA PRZEPIS TYLKO MAM PYTANIE CZY TO DUSZENIE MOZE ODBYWAC SIE W PIEKARNIKU CZY NA PIECU POD PRZYKRYCIEM Cytuj
mac51 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Wszystko jedno,tylko uważaj na sos(zeby nie wyparował) W czasie pieczenia od czasu do czasu,polewaj mięso. :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.