piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich od dawna zastanawiam się czym się różni Żurek od białego Barszczu może ktoś zna odpowiedź na tak skąplikowane pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 nie jest aż tak bardzo skomplikowane: żur robiony jest na zakwasie z mąki żytniej natomiast barszcz na zakwasie z mąki pszennej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 I to wszystko a smakuje tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hmmm?...czy ja wiem...dla mnie żur jest bardziej wyrazisty (bardziej "kwaskowaty") a barszcz biały jest łagodniejszy, ale o gustach sie nie dyskutuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 dla mnie różnica jest tylko taka że w każdym regionie polski inaczej smakuje może macie jakiś super przepis na żur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.