apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 SKŁADNIKI 1/2 kg maku 40 dag cukru pudru 1 masło lub margaryna 10 jaj 2 łyżki miodu 2 łyżki czubate bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag śliwek kalifornijskich 10 dag rodzynek orzechy włoskie [ilość według uznania] Sparzony mak,odcedzić i 3 razy zemleć. Rozetrzeć dokładnie masło z miodem,cukrem i żółtkami ,dodawać mak i wszystko dokładnie utrzeć. Na koniec dodać pokrojone śliwki,rodzynki ,orzechy ,proszek i pianę ubitą. Piec około 50-60 min. Po upieczeniu polać polewą i dowolnie udekorować. POLEWA 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 3/4 szkl cukru pudru 1/2 margaryny Składniki podgrzać,ale nie gotować. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Elu już go znalazłam :) następnym razem zrobię Twoim sposobem :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.