apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 SKŁADNIKI 1/2 kg maku 40 dag cukru pudru 1 masło lub margaryna 10 jaj 2 łyżki miodu 2 łyżki czubate bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag śliwek kalifornijskich 10 dag rodzynek orzechy włoskie [ilość według uznania] Sparzony mak,odcedzić i 3 razy zemleć. Rozetrzeć dokładnie masło z miodem,cukrem i żółtkami ,dodawać mak i wszystko dokładnie utrzeć. Na koniec dodać pokrojone śliwki,rodzynki ,orzechy ,proszek i pianę ubitą. Piec około 50-60 min. Po upieczeniu polać polewą i dowolnie udekorować. POLEWA 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 3/4 szkl cukru pudru 1/2 margaryny Składniki podgrzać,ale nie gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Elu już go znalazłam :) następnym razem zrobię Twoim sposobem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.