Skocz do zawartości

Zrazy Mielone W Warzywach


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

30 dag mięsa mielonego bułka, jajko, sól, pieprz kilka marchwi i pietruszek, ( jak duże to mniej) seler, cebula lub por kawałek kapusty lub kalafior 2 -3 pomidory łyżka mąki Przygotować masę mieloną, dobrze wyrobić. Podzielić na 5 części, uformować podłużne zrazy. Oprószyć mąką obrumienić na tłuszczu podlać niewielką ilością wody, dołożyć poszatkowane warzywa i pod przykryciem udusić do miękkości. W czasie duszenia kilkakrotnie potrząsać naczyniem, aby potrawa nie przypaliła się. Zrobić jasną zasmażkę z tłuszczu i mąki, podprawić potrawę, a na końcu dodać obrany drobno pokrojony pomidor oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.