grumko Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Próbowaliśmy różnych sosów tatarskich i tych kupnych i tych robionych. Ten przepis smakuje nam najbardziej!! Składniki: 2 duże lub 3 małe żółtka o temperaturze pokojowej 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka musztardy pół łyżeczki soli szczyta pieprzu 1 szklanka oleju o temperaturze pokojowej 1 zielona cebulka 1 łyżka odsączonych kaparów 1 ogórek marynowany 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wymieszać żółtka, sok z cytryny, ocet, musztardę, sól i pieprz. Roztrzepać na gładką masę. Dodawać małe porcje oleju, cały czas ubijając, aby masa wchłonęła olej. Cebulkę, kapary, ogórek oraz natkę pietruszki posiekać. Dodać do majonezu. Całość wymieszać. Schłodzić w lodówce. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.