Dora35 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 1 1/2 szkl mąki 1 szkl cukru 1 margaryna 5 jajek 1 1/2 szkl bakali 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Bakalie zalać gorącą woda , osączyć gdy napęcznieją . Oprószyć mąką ziemniaczaną . Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem, dodać ubite białka , mąke pszenną , proszek do pieczenia i bakalie.Ciasto przełożyć do do formy keksowej natłuszczonej i oprószonej bułką tartą.Piec 45 minut w temp 180*. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.