Skocz do zawartości

Biszkopt Z Owocami


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto biszkoptowe 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mąki ziemniaczanej Owoce 6 jabłek 6 kiwi 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe na 1/2 mleka 5 łyżek cukru Jajka z cukrem zmiksować, dodać przesiane mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto nałożyć do dużej tortownicy i piec 30-40 minut w temp. 170-180C. Obrane jabłka pokroić w plastry. Zagotować litr wody z cukrem i na 5 min. włożyć jabłka. Obrane kiwi pokroić na plasterki a osaczone brzoskwinie pokroić na kawałki. Do ostudzonej wody po jabłkach wsypać budynie, dobrze wymieszać i zagotować. Owoce ułożyć na biszkopcie i polać gorącym budyniem. Ja użyłam nie całe dwie puszki brzoskwiń. Całe opakowanie kiwi, były wyjatkowo duże ale w wewnątrz się psuły i zależy na jakie kiwi się trafi.

post-2336-1178454889_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Marysi dziękuję za polecenie przepisu. Tobie Dorotko dziękuję za wypróbowanie, dodanie bardzo ładnego ciasta na zdjęciu i opinii. Cieszę się że smakowało. Myślałam że z przepisu tego już nikt nie skorzysta i poszedł w zapomnienie. Pozdrowienia dla Was.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.