Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam takie pierożki z dzieciństwa więc wczoraj też je zrobiłam i bardzo nam smakują,ja jadłam z kwaśną śmietaną a reszta ze skwareczkami. Farsz:na 1 torebkę kaszy gryczanej 1 kostka twarogu[20 dkg] Kaszę ugotować na wodzie lub mleku i połączyć z twarogiem,doprawić solą do smaku. Farsz powinien mieć dość klejącą konsystencję. Ciasto:2 szkl mąki 1 łyżka oleju 1 szkl wrzątku szczypta soli szczypta drożdży szczypta kurkumy dla koloru-niekoniecznie Drożdże wystarczy wkruszyć do wyrabianego ciasta,dodatek kurkumy nada ciastu żółty kolor a całośc można mieszać w malakserze.

post-4359-1178599901_thumb.jpg

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozumiem, że nie trzeba robić żadnego rozczynu itp. Ugniatamy ciasto z podanych składników i finito? nie musi to ciasto poleżeć? Jak zwykle pytam o rzeczy zapewne oczywiste, ale już późno jest i mi myślenie ciężko idzie.

Opublikowano

Kochana,ja dopiero wstałam i też ciężko myślę :sad: a ciasto nie musi czekać:wyrabiasz,wycinasz,składasz,układasz,gotujesz i zjadasz :roll:

Opublikowano

Cieszę się że Wam smakowały. To ciasto jest naprawdę proste i można wykorzystywać go do różnych farszów.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.