zuziorek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Kilka jednakowej wielkosci ziemniaków umyć i ugotować w osolonej wodzie do średniej miękkości. Gdy ostygną przeciąc na pół i wydrążyć środek tak by łupinka się nie rozpadła. Miąż rozdrobnić widelcem. W między czasie....: 1 cebula 1 kiełbaska 1 mała papryka czerwona i np resztki wędliny Wszystko pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwce. Następnie dodać miąż z ziemników i ok 15dkg startego na drobnej tarce sera zółtego. Przyprawić wg uznania i przesmażyć. Gotowym nadzieniem napełnić łupinki, położyć plasterek sera zółtego i zapiec w piekarniku. Podawać z sosem, np: 3łyżki majonezu, 3 łyżki serka waniliowego, czosnek Przepis przypomniał mi się po przeczytaniu postu Wiolii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.