zuziorek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Kilka jednakowej wielkosci ziemniaków umyć i ugotować w osolonej wodzie do średniej miękkości. Gdy ostygną przeciąc na pół i wydrążyć środek tak by łupinka się nie rozpadła. Miąż rozdrobnić widelcem. W między czasie....: 1 cebula 1 kiełbaska 1 mała papryka czerwona i np resztki wędliny Wszystko pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwce. Następnie dodać miąż z ziemników i ok 15dkg startego na drobnej tarce sera zółtego. Przyprawić wg uznania i przesmażyć. Gotowym nadzieniem napełnić łupinki, położyć plasterek sera zółtego i zapiec w piekarniku. Podawać z sosem, np: 3łyżki majonezu, 3 łyżki serka waniliowego, czosnek Przepis przypomniał mi się po przeczytaniu postu Wiolii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.