Skocz do zawartości

Kruchy Placek Z Masą Karmelową


Adzia13

Rekomendowane odpowiedzi

Oto przepis: CIASTO: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 kostka margaryny 6 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zagniesc ciasto i podzielić na dwie równe częsci. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15 minut i przestudzic. 6 białek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 15 dkg posiekanych orzechów wloskich Białka ubic, dodać cukier. 10 dkg orzechów wymieszac z mąką ziemniaczaną i dodac do bialek z cukrem. Wymieszac i wyłozyc po równo na podpieczone ciasta. Resztą orzechów posypac piane na ciastach i piec na złoty kolor. KREM: 3/4 kostki masła 1 puszka mleka skondensowanego slodzonego 2 łyżki kakao Mleko gotowac 3 godziny ( ja to robie na spokojnie dzien wczesniej) i schłodzic. Masło utrzec dodając stopniowo karmel. Mase podzielic na dwie czesci. Do jednej czesci dodac kakao i wylozyc na ciasto. Przykryc drugim ciastem i wyłozyc pozostałą cześcią masy. Posypac obficie rodzynkami, migdałami i orzechami. Kroic nastepnego dnia! Mam nadzieje,ze tego ciasta jeszcze nie znacie, nie znalazłam go na smacznym wiec podaje. Zyczę wszystkim smacznego!

post-4522-1179399461_thumb.jpg

post-4522-1179399529_thumb.jpg

post-4522-1179399547_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.