Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kostka margaryny szklanka cukru + 2 łyżki cukru do piany 3 jajka 2 szkl mąki pszennej 2-3 łyżki śmietany łyżeczka proszku do pieczenia ok kg węgierek Margarynę rozetrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania dodać kolejno żółtka,mąkę z proszkiem i śmietanę.Ciasto powinno być gęste.Ubić pianę z białek,odłożyć 3-4 łyżki piany,a resztę wymieszać z ciastem.Wyłożyć na blaszkę.Na wierzchu ułożyć skórkami do dołu przepołowione i wydrylowane śliwki. Ubić pozostałą pianę z tymi dwiema łyżkami cukru i posmarować nią wierzch upieczonego ciasta.

Opublikowano

Czekam z tęsknotą na sezon owocowy. Bardzo lubimy ciasta z owocami. Dziękuję Basiu za przepis. :wink:

  • 1 rok później...
Opublikowano

Przypomnę nieskromnie ten przepis,bo ciasto szybkie i dobre,a śliwek akurat co niemiara. Dziś je piekłam.Jak wróci syn,zrobię zdjęcie jego telefonem,bo wciąż jestem bez aparatu :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.