grumko Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Składniki farszu: 50 g cebuli 3 łyżki masła 50 g ryżu długoziarnistego 1/8 l bulionu mięsnego 2 łyżki oleju 200 g wątróbek z kurczaka 100 g pokrojonych pieczarek 4 łyżki kwaśnej smietany sól i pieprz Obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić w 2 łyżkach masła, dodać ryż i poddusić, następnie zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Na oleju obsmazyć pokrojoną w kosteczkę wątróbkę z kurczaka i grzyby. Wymieszać je razem z ryżem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Pozostałe składniki: 1 kurczak (ok 1 kg) 50 g słoniny 1/4 l białego wina 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Kurczaka napełnić nadzieniem i zaszyć. Słoninę pokroić w kosteczkę stopić i przełożyć do formy. Kurczaka natrzeć masłem włozyć do formy i upiec, w czasie pieczenia polewać winem. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni. Do sosu z pieczenia kurczaka dodać troszkę wody, resztę wina i mąkę ziemniaczana wymieszać i podgrzać. Smacznego!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.