Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki farszu:

50 g cebuli

3 łyżki masła

50 g ryżu długoziarnistego

1/8 l bulionu mięsnego

2 łyżki oleju

200 g wątróbek z kurczaka

100 g pokrojonych pieczarek

4 łyżki kwaśnej smietany

sól i pieprz

Obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić w 2 łyżkach masła, dodać ryż i poddusić, następnie zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez 15 minut.

Na oleju obsmazyć pokrojoną w kosteczkę wątróbkę z kurczaka i grzyby.

Wymieszać je razem z ryżem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.

Pozostałe składniki:

1 kurczak (ok 1 kg)

50 g słoniny

1/4 l białego wina

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Kurczaka napełnić nadzieniem i zaszyć.

Słoninę pokroić w kosteczkę stopić i przełożyć do formy. Kurczaka natrzeć masłem włozyć do formy i upiec, w czasie pieczenia polewać winem. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Do sosu z pieczenia kurczaka dodać troszkę wody, resztę wina i mąkę ziemniaczana wymieszać i podgrzać.

post-5244-1179748308_thumb.jpg

Smacznego!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.