jot Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 4 szkl. mąki 5 żółtek 1 pacz. margaryny 3/4 szkl. cukru 3 łyżki śmietany 1 cukier waniliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. margarynę dodać do mąki + proszek do pieczenia 2. żółtka , cukier, cukier waniliwy ubić na pusztstąmasę 3.wszystko razem zagnieść na jednolite ciasto + smetana białka z 5 jaj, które zostały zcista ubić na sztywno z 1szkl cukru i jednym suchym budyniem śmietankowym , a następnie zmieszać z pokrojonymrabarbarem 3/4 cista wyłóżyć na spód blachy, na ciasto połóżć pianę z rabarbarem, następnie zetrzeć na tarce o grubym oczku resztę ciasta piec 1 godz w temp 180 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Podobne ciasto podałam dzisiaj tylko troszkę inne składniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.