jot Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 4 szkl. mąki 5 żółtek 1 pacz. margaryny 3/4 szkl. cukru 3 łyżki śmietany 1 cukier waniliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. margarynę dodać do mąki + proszek do pieczenia 2. żółtka , cukier, cukier waniliwy ubić na pusztstąmasę 3.wszystko razem zagnieść na jednolite ciasto + smetana białka z 5 jaj, które zostały zcista ubić na sztywno z 1szkl cukru i jednym suchym budyniem śmietankowym , a następnie zmieszać z pokrojonymrabarbarem 3/4 cista wyłóżyć na spód blachy, na ciasto połóżć pianę z rabarbarem, następnie zetrzeć na tarce o grubym oczku resztę ciasta piec 1 godz w temp 180 C Cytuj
iwona30 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Podobne ciasto podałam dzisiaj tylko troszkę inne składniki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.